Middag

Middag

Hanna och Emmas herrgårdspaj

Hanna och Emmas herrgårdspaj

Pajskal150 g vetemjöl (2,5 dl) 30 g grahamsmjöl (0,5 dl) 10 g sesamfrön (1 msk) 125 g smör, kallt 1 krm salt 1-2 msk vatten (iskallt)
Benjamins zafferano

Benjamins zafferano

400 g pappardelle 1 g saffran 4 bananschalottenlökar, finhackade 3 klyftor vitlök, finhackade 150 g grön sparris, skuren i mindre bitar röd chilifrukt, finhackad (ta mängd efter smak) 1 dl torrt vitt vin 2 dl vispgrädde 0,5 dl olivolja salt svartpeppar, nymalen
Benjamins grymma burgare

Benjamins grymma burgare

ca 600 g nötfärs, gärna högrevsfärs 4 hamburgerbröd, brioche eller potato bun 1 dl majonnäs 2 msk dijonsenap citronsaft 2 saltgurkor 1 silverlök 4 skivor cheddarost (rejäla skivor) salt svartpeppar
Vietnamesiska vårrullar


Vietnamesiska vårrullar


8-10 runda rispapper, finns i asiatiska hyllan
. 150 g glasnudlar, ­vermicelli

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 1 tsk flytande honung 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner) 4 dl vatten 200 g fryst bladspenat 2 halloumiost (à 200 g) 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade) 1 1/2 dl riven prästost salt och svartpeppar ev färsk timjan till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krämig svampsoppa med tryffelolja

Krämig svampsoppa med tryffelolja

Krämig svampsoppa med tryffelolja, är en värmande soppa för höstens kalla dagar. Igår kväll lagade jag ihop den här smakrika soppan baserad på grädde, karljohan och champinjoner
Grönkålspizza med chili och citron

Grönkålspizza med chili och citron

2 pizzabottnar vetemjöl, till utbakning 2 dl crème fraîche 4-5 klyftor vitlök 200 g grönkål 1 msk chiliflakes 3 mozzarellaostar 50 g pinjenötter 2 msk olivolja 1 citron, skal
Canneloni med kantareller och Västerbottensost

Canneloni med kantareller och Västerbottensost

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 250 gram lasagneplattor , färska (12 st eller dela 6 större på mitten) 1 st gul lök(ar) , hackad 200 gram morötter , rivna, ca 3 st 200 gram champinjoner , färska, i rätt små tärningar 100 gram färska kantareller , förvällda (ta lite mer om de är färska) 2 dl crème fraiche 2 msk Konjak 2 msk färsk timjan , (el
Penne zafferano

Penne zafferano

400 g pasta penne 0,5 g saffran 200 g räkor 1 zucchini 1-2 klyfta vitlök 0,5 chilifrukt 2 schalottenlökar olivolja 1,5 dl vitt vin 2,5 dl grädde basilika parmesanost