Vegetarisk

Vegetarisk

  • 13 Recept
Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

Ingredienser Portioner. 4 1 stor silverlök 1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar ca 1/2 lime) 2 msk olja 1 tsk sesamolja salt peppar 280 g handskalade räkor 2 morötter 1 gurka 2 avokador 1 kruka koriander 1 dl hoisinsås 1 dl ginger chilisås 12 ark rispapper Lägg till i inköpslistan
Vietnamesiska vårrullar


Vietnamesiska vårrullar


8-10 runda rispapper, finns i asiatiska hyllan
. 150 g glasnudlar, ­vermicelli

Risotto med skogschampinjoner

Risotto med skogschampinjoner

Ingredienser Portioner. 4 3 schalottenlökar 1 vitlöksklyfta 9 dl svampbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 msk olivolja 3 dl carnaroli- eller arborioris 2 dl vitt vin eller matlagningsvin 250 g kastanjechampinjoner 3 msk smör 2 dl riven parmesanost salt och nymalen svartpeppar ruccola till servering Lägg till i inköpslistan
Tomatpasta med rostad aubergine och krispig salvia

Tomatpasta med rostad aubergine och krispig salvia

400 g tagliatelle eller annan valfri pasta. Rostad aubergine600 g aubergine olivolja salt. Tomatsås1 gul lök, skivad 2 klyfta vitlök, skivade 1 röd chilifrukt, skivad 2 lagerblad 1 knippe timjan, uppbunden 2 dl vitt vin 1 dl grönsaksbuljong 400 ml krossade tomater 2 msk dijonsenap 1 kruka basilika, hackad salt svartpeppar olivolja
Morots- och halloumibiffar

Morots- och halloumibiffar

Ingredienser Portioner. 8 st 250 g morötter 1 halloumiost (à 200 g) 2 ägg 3/4 dl ströbröd 1 tsk chiliflakes salt 1 krm svartpeppar olja Tillbehör bulgur sallad hummus Lägg till i inköpslistan