Så har halva köket påbörjat sin semester, det är Anki tillhör ledighetskommittén från och med i dag medan Håkan jobbar på fram till i morgon, torsdag, för att sedan gör sin fru sällskap
Och jag vidhåller att det som med det mesta handlar om kvaliteten på råvarorna. Det jag kan säga med facit i hand är att jag hellre skulle ha serverat moset vid sidan av
Vi skulle ha haft den som en liten förrättsshot på påskbuffén, men i den allmänna villervallan med barnbarn som kravlade omkring och tjoade, ägg som skulle garneras, Jansson som skulle värmas och köttbullar som skulle stekas så glömde jag precis bort den
Det stod en lite flicka med sin pappa vid sidan om mig och sneglade bestört på de “läbbiga” djuren med sina tentakler och sugkoppar, men jag försäkrade henne om att de var jättegoda
Jag vet inte vad det är med mig och asiatisk mat, men det känns som om det är jag på något sätt. I löööv thaimat, sushi och annat japansk, kinabufféer, vietnamesiskt, mongoliskt
Jag berättade att han träffade en läkare vid psykiatrin för att kunna få läkarintyg för körkortstillstånd, och att läkaren efter en stunds samtal med sonen ansåg att han kunde ta bort diagnosen eftersom han inte längre uppfyllde kriterierna för ADD
Lite piggare och lite mera på gång inför en stundande hösttermin. En skön känsla, då jag senaste tiden varit lite orolig över den håglöshet som härjat runt i kropp och själ
Är nämligen riktigt hungrig och maten på bilden var så god att jag nästan grät. Har tre fjällrödingsfiléer kvar i frysen och jag tror att svärmor eventuellt kan ha fler påsar med kantareller
Vispa ut mjölet i lite av mjölken så det blir klimpfritt, vispa i resten av mjölken, salt och ägg, vispa dock inte för mycket för då kan äggstanningen bli blåsig
Mixa tills du får en jämn och formbar smet. Sila av potatisvattnet och servera antingen kokt, pressad eller som ett potatisstomp till dina wallenbergare
•Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök. •Blanda resterande ingredienser och cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
På fredagskvällen efter en ganska lång arbetsvecka för både stora och små, får maten gärna vara snabblagad, samtidigt som den ska förmedla en "lyxig känsla"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.