Koka quinoan enligt anvisning på paketet. Skala vitlöken och pressa ner i havresmeten. Tillsätt den rivna gurkan, skala och pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar
Blanda ägg och mjöl i en skål, djup, vispa runt lite lätt. Hetta upp en stekpanna och lägg i rejält med smör, stek på medelsvag värme tills kycklingsaften som kommer ut vid provstick är genomskinlig och klar
Veckans första måltid med Middagsfrids vegetariska matkasse tycker jag var gott och jag tror det hade blivit ännu godare om jag vågat ha i lite mer av currypastan
Jag börjar se en trend i att de vegetariskamatkassarna slutar på topp och denna tredje rätt från Linas Matkasse visar verkligen hur enkelt det kan vara att laga riktigt god mat
Här hemma hade vi enbart couscous så det fick det bli. Därefter grovhackade vi en förpackning bladspenat, och stekte den i en varm panna med en stor klick smör i några minuter tills vätskan kokad bort
En förpackning valnötter hälldes därför ner i en bunke tillsammans med grädde lite pastavatten, en pressad vitlöksklyfta, en halv förpackning riven pecorinoost, en skvätt vitvinsvinäger och lite salt
Vi slogs dock igen av det som vi själva har emot matkassar - att de utgår ifrån att man vill stå och laga mat varje vardagkväll och då bara laga så mycket som går åt just den kvällen
Igår fortsatte vi att laga recept från den. Heja min vegetariska kokbok. 1 vitlöksklyfta. Tillsätt vitlök och paprikor och fortsätt steka på låg värme minst 20 minuter, rör om ofta, tills paprikan är mjuk och slak. Ugnsbaka 10-12 minuter, tills äggvitan stelnat men gulan fortfarande är lös. 1 vitlöksklyfta 1 röd paprika, urkärnad och tunt skivad
För några veckor sedan fick jag en fråga från företaget som levererar ”Linas Matkassar” om jag skulle vilja testa deras nya vegetariska matkasse i två veckor i utbyte mot att jag recenserade den här på bloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.