Pajdegen svänger du lätt ihop genom att bilda en hög på bakbordet med mjöl. Dela broccolin i små buketter, skär paprikan och purjolöken och stek i rapsolja så att dem får fin färg och smak, lägg i pajskalet
Idén till denna vegetariska middagsgryta, med b. Det blir mycket sådan mat här hemma just nu eftersom både jag och maken har med oss matlåda till jobbet
Men innan jag går till tåget ska jag såklart dela med mig av veckans vegetariska recept som är en mozzarellagratinerad pastagratäng medbroccolioch fänkål
Idag har jag vegetariskt i matlådan. Servera pasta ochbroccolimed sås, mozzarella och tomater. Ansa och skär broccolin i mindre bitar och stammen i skivor
Snabba Piroger med grönsaksplock och yoghurtklick. Lägg pirogerna med skarven nedåt på en plåt med bakplåtspaper (jag nöp ihop dem tätt med skarvarna uppåt istället, var så lätt att de gick sönder så ville inte vända på dem
Vi hoppar istället över till receptet som alltså kommer från Linas matkasse. Att middagen snabbt skulle stekas och därefter få fortsätta tillaga sig själv i ugnen var väl briljant det med, det ger en liksom tid för annat och middagen går tack vare det fort att laga
Därav denna lilla korrigering – och ett tips, vill ni inte äta vegetariskt så blev den supergod med kryddigt stekt köttfärs (som jag slängde ner i det som blev över till lunch dagen efter
Igårkväll innan jag gav mig ut på en promenad med Johanna, som senare resulterade i ett stort inköp av Add icecream glass haha, så slängde jag ihop gårdagens Linas
Innan jag anländer till Uppsala vill jag såklart ge er veckans vegetariska recept som är en kikärtskorma medbroccolioch paprika med inspiration från Sara på Vardag
Nu efter att ha lagat de tre måltider som kom med kassen är det ända jag har kvar från påsen två ägg, och det är ju något vi enkelt kan använda och äta upp, antingen till frukost eller till något annat
Vi har en ny vecka medLinas Matkasse och menyn är trevlers. Allt kändes frid och fröjd tills läraren benämnde testet med tenta vilket skapade en viss ångest haha
Nog snack om skolan och över till dagens recept som enligt måndagstraditionen är vegetarisktoch denna vecka blir det en enkel pastarätt medbroccoli, champinjoner och solroskärnor
Servera franska champinjoner på grillat bröd medbroccolisalladoch lite dijonsenap. Jag ska skriva om receptet så som jag gjorde det, men många verkade sugna på att testa detta så jag lägger ut Linas recept så länge
Krydda med salt och svartpeppar. Du skickar din nominering här och jag skulle såklart bli väldigt glad och tacksam om du vill nominera mig till Folkets val
Men innan dagens pluggsession startar måste jag självklart dela med mig av veckans vegetariska recept som även är mitt bidrag till Säsongens bästa (pumpa) på bloggen Det Gröna Skafferiet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.