Då var det äntligen dags för oss att dra igång vårt stora test av vegetariska kassar och först ut är Årstiderna med deras vegetariska kasse för en person
Veckans första måltid med Middagsfrids vegetariskamatkasse tycker jag var gott och jag tror det hade blivit ännu godare om jag vågat ha i lite mer av currypastan
Att skapa en matsedel utan mer eller mindre helt utan svinn, det är något matkasseleverantörerna är bra på, och vinnaren av de vegetariska kassarna jag testat hittills är Linas Matkasse
Tråkigt nog var det redan idag dags för den sista måltiden med Middagsfrids vegetariska kasse. En romanesco delades i mindre buketter och två rödlökar klyftades
Dags för sista måltiden med Mat & Ro och deras vegetariskamatkasse. Det har varit en trevlig vecka och väldigt kul att få testa detta trevliga Skånebaserade matkasseföretag som sedan i höstas även levererar i Stockholm
För mig som egenföretagare innebär det kanske inte riktigt exakt samma superledighet som för en del andra, men å andra sidan styr jag själv över vilka dagar jag vill vara ledig och inte, så jag lider inte av att det är en sån där ”arbetsgivarjul” i år
2. Stek biffarna på medelvärme ca 3 min på varje sida. 27 g. 29 g. 2 st. 2 krm. 2 msk. 2. 2 msk. 2 krm. 1. Rödkålsquinoa. Koka quinoan enligt anvisning på paketet
– En fjärdedel av klimatutsläppen kommer från maten. – Ja, det var lite tufft. Man kan säga att det är en del av mitt jag som intervjuar en annan del av mig själv…
2,5 dl champinjoner. 2 msk gul curry. Hetta upp en stekpanna till mediumvärme och stek purjolöken, champinjonerna och den färska ingefäran i lite kokosolja
Dela det här. 2 st zucchini. 2 vitlöksklyftor. 200 g riven ost av valfri sort. Låt såsen puttra under lock i ca 20 min. Värm ugnen till 200°. Gör om samma sak och avsluta med zucchiniplattor, 2 dl crème fraîche och riven ost. 2 st zucchini. 2 vitlöksklyftor 1 bunte finhackad färsk basilika eller 1 msk torkad. 200 g riven ost av valfri sort
Under tiden – koka upp grädde och creme fraiche i en panna. Det vill jag visa med denna superenkla – och så goda – vegetariska vardagsrätt som tar ca 15 minuter från start tills det är klart. 2 dl creme fraiche. 2. 2 dl creme fraiche
2 vitlöksklyftor. 2 gröna paprikor (går bra med röda också). 2-3 msk chiliketchup. 1-2 tsk torkad basilika. Ställ in i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter (stick med en gaffel, när det är mjukt är lasagnen färdig). Detta är inlägg #71 i initiativet #blogg100 som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen med start den 17 maj 2015. 2 vitlöksklyftor 2 gröna paprikor (går bra med röda också). 2-3 msk chiliketchup. 1-2 tsk torkad basilika
2 schalottenlökar. 2 vitlöksklyftor. Färdigt 2 schalottenlökar 2 vitlöksklyftor Fryst babyspenat. Ikväll fick det bli en god och enkel ostig pastarätt till middag Tycker det är så himla gott med ostiga pastasåser
2 ägg. 2 tsk ströbröd. Sätt igång ugnen på 250 °C och gör iordning två plåtar med bakplåtspapper. In i ugnen i 20 minuter, tills de får fin färg och form. 2 ägg. 2 tsk ströbröd
Det handlar om vegetariska halloumi- och morotsbiffar med jasminris och vitlökssås. 250 g morötter. 1 halloumi (200 g). 2 ägg. Sätt på ugnen på 250 °C och under tiden då ugnen blir varm tar du fram en plåt och ett bakplåtspapper. Vi gjorde 12 stycken, men i receptet stod det 8. 250 g morötter. 1 halloumi (200 g). 2 ägg 3/4 dl glutenfritt ströbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.