Förutom recept är boken full med tids- och energisparande tips för både köket och mataffären, knep för hur man tar vara på resterna och hur du lätt varierar de vanligaste vardagsrätterna så att du slipper tröttna på dem
Att äta mer vegetariskt blir också ett alltmer populärt nyårslöfte. På Nyårsdagen tycker jag man ska njuta i sängen och/eller soffan, gärna i pyjamas eller morgonrock, ha seriemaraton, äta och fika gottoch avsluta kvällen med en ostig, såsig hämtpizza från bästa pizzerian
Finputsa en lagom stor oxfilè och gnid in den med nypressad färsk vitlök samt den halva citronenKrydda den med salt, svartpeppar, citronpeppar och persiljaBryn oxfilèn i en gjutjärnspannaTa upp oxfilènStek rikligt med färska, eller ca 2 burkar kantareller tillsammans med 1/2 paket baconSkiva 2 stora gula lökar och bryn dessa gyllenbrunaSkiva sedan 2 stora tomaterGör en bädd av löken, tomaterna och de stekta kantarellerna samt wookgrönsakerna och placera sedan filèn överst på bädden i stekpannanStek klart i ugnen till önskad temperaturGör eget potatismos och spritsa det runt oxfilèn när den nästan är färdigPlacera allt i ugnen på ganska hög värme tills moset får en gyllenbrun ton o topparnaServera Kockens utsökt goda kylda bearnèsås tillNjut
Jag ville göra något snabbt som var gott, mättande och självklart nyttigt. Men ibland saknar jag "smidigheten" med bröd - att snabbt kunna fixa något gottoch mättande
Jag har bakat det tidigareoch är även sugen på att testa Leila Lindholms recept på fröknäcke. Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gottoch mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Oj, så gottoch pinsamt enkelt att fixa ihop det här var. Himmel, vad löjligt gott detta är. Jag gillar vegetarisktoch lägger gärna tidpå det och sen har jag Mannen som gärna äter det också, bara det blir extra protein till
Inget som jag kan eller vill gå in på här, men jag har känt mig ganska låg och gått in i min egen lilla bubbla, samtidigt som jag avverkat vardagens sysslor
På min "Alltid-lista" finns. Det är både enkelt att göra och går att variera på många olika sätt. Här kommer en gammal favorit i lite "nytappning" tack vare smaksättningen på färsen
Men försöker man som jag dessutom leva lite mer hälsosamt, så kanske socker och annat onyttigt i form av snabba kolhydrater inte är förstahandsvalet, utan får tänka om lite
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.