Grönsakerna kan varieras efter smak och tillgång, men aubergine ochblomkål är ett måste. Ursprungsreceptet kommer från någon bok med mat från Sydostasien, och är hämtad ur avsnittet som handlar om Malaysia
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Smaken är riktigt chokladig, och konsistensen är lagom kladdig, och den smälter nästan i munnen
Det är en helt vegansk variant av mina fantastiska gräddstuvade vegetariska köttbullar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt
Dela blomkålen i mindre bitar och lägg den i en matberedare. Ni som följer mig på Instagram har kanske märkt att jag är inne i en blomkålsperiod just nu
– Våfflor med veganskagen. Nu så här efter påsken är jag ganska trött på tung mat och sötsaker. Istället är jag sugen på friska rätter som för tankarna till våren och sommaren
Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Nu har ju jag som sagt inte helt övergott till en vegansk diet så det kommer säkerligen upp recept med både ägg och/eller mjölkprodukter här på bloggen ändå, men från och med nu lär ni snubbla över orden mandelmjölk och tofu lite oftare än ni gjort innan
Här har ni en vegansk gryta med massor med goda smaker. Linser är så gott och rika på mättande protein och fibrer, medan kolhydraterna som finns är komplexa och tar tid att bryta ner vilket i sin tur innebär att vi håller oss mätta längre
Då baket även skulle vara veganskt, kändes det också som en god idé med en mer kakliknande tårta, än något stort och gräddsvulstigt - visserligen går det säkert att få till den typen av bakverk med veganska ingredienser också, men jag är inte jättebevandrad på det området, och kände därmed att detta blev ett lovande val
Försöker ni äta vegetariskt/veganskt en gång i veckan. Dags för måndag igen och meat-free Monday. Det försöker vi och det är ju faktiskt enklare att komma ihåg det och få in vanan om man alltid gör det samma dag och därför är just ”meat-free Monday” så himla bra
– Vegansk misosoppa med pasta, svamp och tofu. Vegansk lyxpasta. Är det ens okej att kalla något för ett recept när man typ öppnar två burkar, steker lite svamp och kokar pasta
Skär blomkålen i mindre bitar och stek det tillsammans med kryddorna. En krämig och smakrik soppa som även är mättande – trots avsaknad av både kött och mejerier
Veganska brownies men lakrits, soyagrädde och granatäpple (glutenfri). Till helgens kalas hade jag bakat denna veganska brownie som jag skar i mindre tapasliknande rutor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.