Gott att servera till är kokt potatis och lite gräddsås. Om man fyller vanliga färsbiffar med lite riven ost och fintärnad paprika så blir de genast mera intressanta
(Eller gör en vanlig bechamel med smör, mjöl, mjölk och samma kryddor). Salt och vitlökspeppar. Lägg pastan i botten av en ugnsform, lägg över köttfärssåsen och avsluta med gräddblandningen
Med denna rätt så lekte jag lite med fantasin, tog lite vad jag hade och försökte skapa något gott. Jag hade bara bladspenat, vitlöksost och vanlig skinka runt om kycklingen men tror absolut att den blir godare om man använder vanlig färskost utan smak och någon ört så som basilika, salvia eller liknande istället
Skala och skiva potatisen och lägg i en ugnfast form. Häll över buljongen och in i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter. Häll sedan köttfärsröran över potatisen och låt det vara ytterligare 10 minuter i ugnen
1 portion100 gram nötfärs 5%180 gram potatis150 gram milda mat 4%3 färska champinjoner40 gram ost 17%1 vitlöksklyftaSalt, peppar, kött-& grillkryddaSkiva den skalade potatisen tuntFräs färs och skivade champinjoner och krydda med salt, peppar och kött-& grillkryddaVarva potatis, lite salt, peppar, vitlök och ost med köttfärsröran i en ugnsformAvsluta med ost och häll över grädden. Servera med grönsallad, tomat, gurka och majs som du blandar med 1 tsk rödvinsvinäger och salladskrydda
Krydda med valfri mängd himalayasalt, svartpeppar och vitlökspulver. Strimla baconet och finhacka paprika och lök (jag fuska och använde min Smooth Chooper från Tupperware)
I originalreceptet var det nämligen blackbean-sås men denna hade utgått ur sortimentet så jag köpte yakinikusås istället och det blev verkligen hur gott som helst
Har en hel del recept som kommer att dyka upp här men idag börjar vi med en supersmarrig kycklinggratäng som man faktiskt kan förbereda redan dagen innan och bara stoppa in i ugnen när magarna börjar kurra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.