I dag blir det ett extra pedagogiskt inlägg i vårt kök, vi kände att det kunde vara på sin plats med några bilder för att förklara vissa av momenten i receptet
Till det drack vi vittvin från Chile med druvan chardonnay som passade väldigt bra. Lax är väldigt gott och går att variera både i tillagning och med olika tillbehör
flingsalt & svartpeppar. Smaka av med salt och peppar. En liten slatt vittvin från musselkoket och ett paket ädelost från i julas fick smaksätta den planerade kycklinggrytan
Smaka av med salt och svartpeppar. flingsalt & svartpeppar. När köttet har fått färg hälls vinet i. Vid servering toppas det hela med riven parmesanost
Salt & peppar. Vi åt kycklingen tillsammans med pasta och en klick svartvinbärsgelé. Trötta och hungriga fick det bli en snabb kycklingrätt, som faktiskt blev väldigt god och tänkte därför att jag var tvungen att dela med mig av den
Om du toppar med färska räkor blir det här en riktig festrätt. Grädde, vittvin, vitlök och räkor. Rör ihop grädde, vin och vitlök - tillsätt ex ljus Maizena
Och glöm inte smaka av, fattas du något så var inte blyg utan ös på med mera kryddning. ½ l vittvin. När löken är klar häll i tomathacket och dom rostade tomaterna, kalvfonden, vattnet och hälften av vinet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.