späd ev med lite mer vätska. Skär skåror på längden, nästan ända ner till skinnet på laxen. Såsen. Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Häll i grädde långsamt medan mixern går. Smaka av med salt och peppar. 1lätt kokta gröna ärtor. 1Stek i smör på medelhög värme, 3–4 minuter på vardera sida. Koka potatisen ”al dente” det vill säga med en liten kärna och slå bort vattnet, låt sedan ånga klart i cirka 5–7 minuter utan lock så att vattnet dunstar från potatisen. 1Blanda ut potatisen med gräddmjölken till önskad konsistens, vid behov öka mängden vätska. 1Servera med potatispuré, gröna ärter och eventuellt skirat smör
ju mer spenat du kostar på dig ju mer grönare blir såsen. Köp en varmröktlax, koka lite färskpotatis, marinera lite spenat och lägg lite energi på en god kall sås till så har du en jättegod rätt att bjuda vännerna på
Rödkål med flingsalt olja salt och vinägerGrön kall sås. Stekt potatis med gul lök och morötter. Lax i ugn 15 minuter med olja,citronpeppar och lite salt. 2 dl gröna frysta ärtor1 mjuk avocado1,5 dl crémefrachie 1 msk. - Läs hela inlägget här 2 dl gröna frysta ärtor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.