Ingredienser Portioner. 30 st 100 g rumsvarmt smör 2 dl socker 1 ägg 6 dl vetemjöl 1 tsk bikarbonat 1 1/2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 dl mjölk Fyllning 200 g färskost 50 g rumsvarmt smör 5 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker finrivet skal av 1 apelsin Glasyr 2 dl florsocker ca 1 1/2 msk vatten Dekoration strössel av valfri sort Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad på Mackan, 3 olika smaker 15 % rabatt Oatly 150 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Färskost 25 % rabatt Arla 150-250 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Jag tyckte tydligen inte att det var tillräckligt varmt och kvavt igår så jag bestämde mig för att försöka få upp värmen genom att dra igång med lite bakning
Limefyllning. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickepott i en bunke
Limerutor – syrligt goda rutor av limepaj på mördegsbotten med syrlig kladdig limefyllning av både färskpressade limefrukter samt det rivna skalet med ägg, pudrad med florsocker
Det är bäst att jag ställer väckarklockan så att jag, som är handledare, är vaken när sommarjobbarna (Olivia o en kompis) ska sätta igång med bakningen
Key lime paj har jag länge velat prova, hittade ett recept med hallon som jag tyckte verkade gott. Bred hallonpurén över kexbotten och häll försiktigt över limefyllningen
När jag för ett tag sedan insåg att jag hade en hel drös med limefrukter hemma tog det mig inte lång tid att komma på att jag var otroligt sugen på att göra en key lime pie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.