1. Limefyllning: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickpott i en bunke.
2. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15-20 minuter. under tiden kan du baka pajformen.
3. Pajskal: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda väl. Tryck ut smulorna i en pajform och ända upp på kanten.
4 Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter, ta ut och låt svalna.
5. Sila av limeskalen och häll fyllningen i pajskalet.
6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills ytan har fått aningen lite färg. Låt svalna helt och låt stå i kylen 1-2 timmar. Toppa med mjukt vispad grädde samt riven limeskal.
Så då blev det en Kie LimePie. Dekorera gärna med lime. Fyllning5 äggulor1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g1 msk finrivet limeskal 1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter). Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. 1 msk finrivet limeskal. 1 dl pressad lime
Hittade några limefrukter i kylen som höll på att bli dåliga och kom då på att jag velat testa att baka keylimepie så hittade Leilas recept som jag utgick ifrån
Pajen vi pratar om är en amerikansk kändis vid namn Keylimepie, säkert har du hört talas om den tidigare, som görs på kondenserad mjölk, äggulor och limesaft
Inget av det ovanstående har dock något som helst att göra med kvällens recept, den här KeyLime-pajen bakade jag en solig ledig dag för ett par veckor sedan, men om någon hade ställt ner en tallrik paj framför mig nu hade det inte varit några som helst problem att äta upp den
Som några av er kanske har sett gjorde jag laktosfri keylimepie i miniformat härom veckan. Ursprungligen använder man de mindre, lite sötare limefrukterna som kommer just från Key West
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.