Key Lime Pie
Helena Toftling
Helena Toftling

Key Lime Pie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Pajskal
  • 100 g smör
  • 14 st digestivekex
  • 2 msk strösocker
  • Limefyllning
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 1,5 dl limesaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 st äggulor
  • 2 st ägg
  • Garnering
  • 2,5 dl vispgrädde

Beskrivning

    1. Limefyllning: Sätt ugnen på 170 grader. Blanda kondenserad mjölk, limesaft, limeskal och vaniljsocker med en slickpott i en bunke.

    2. Vänd ner äggulorna och sedan äggen. Rör försiktigt ihop till en slät blandning. Låt stå och dra i 15-20 minuter. under tiden kan du baka pajformen.

    3. Pajskal: Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret. Mixa kexen väl i en matberedare och blanda med sockret i en bunke. Tillsätt smöret och blanda väl. Tryck ut smulorna i en pajform och ända upp på kanten.

    4 Grädda i ugnen i ca 8-10 minuter, ta ut och låt svalna.

    5. Sila av limeskalen och häll fyllningen i pajskalet.

    6. Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills ytan har fått aningen lite färg. Låt svalna helt och låt stå i kylen 1-2 timmar. Toppa med mjukt vispad grädde samt riven limeskal.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.