Happy Easter – Glad Påsk tema  – Påskbordets delikatesser – Lamm med vitlök och rosmarin – Smårätter – Gul påskdessert

Ingredienser

  • 6 pers
  • 500 g färsk sparris
  • 4-5 charlottenlökar
  • 1 dl vitt vin
  • 5 dl kyckling/hönsbuljong
  • 5 dl vispgrädde
  • citron
  • 1 creme fraiche
  • salt och peppar
  • mjukt tunnbröd
  • smör
  • 1 tub pepparrotssvisp
  • 400 g inläggningssill
  • lite salt
  • 2½ dl strösocker
  • 20 krossade kryddpepparkorn
  • 20 st krossade vitpepparkorn
  • citronpeppar
  • 1 lagerblad el
  • 1 hackad gul lök
  • 1 hackad röd lök
  • ½ dl ättikssprit/ 12%
  • ½ citron rivet skal
  • ½ grönt äpple i tunna skivor
  • 12-15 cm strimlad
  • 1 dl konc flädersalt
  • 1 burk 5 minuterssill.
  • vitlöksklyftor
  • timjan
  • stekpåse
  • vatten
  • salt och vitlökspeppar
  • vitlökspeppar
  • örtkryddor
  • 100 g smör
  • 3 dl mjöl
  • mjöl
  • lite salt
  • purjolök
  • gravad lax
  • dill
  • bladspenat
  • 3 ägg,
  • 3 dl mjök blandat tillsammans med lite grädde.
  • 20-25 min Sås
  • Stenbitsrom
  • krossade digestivekex
  • 2 msk socker
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 4-5 lime och skal if
  • 2 st limefrukter
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 äggulor
  • 2 ägg Garnering
  • Vispad grädde
  • Glad Påsk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.