Förutom smaksatt crème fraiche hade jag skinka, långlagrad ost, babyspenat, brysselkål och - som eftergift åt svärsonen som alltid blir lite extra stjärnögd vid anblicken av soltorkade tomater - ett gäng soltorkade körsbärstomater
Om du väljer en osötad senap tror jag definitivt att pajen kan kvala in som en LCHF-dito. När julskinkan åkt ut och in i kylskåpet ett antal gånger får man försöka hitta på något annat med det som är kvar
Maken och jag avnjöt den till VM-finalen i fotboll, och även om jag är måttligt intresserad av fotboll, så är jag ju Italienfreak, och var tvungen att se hur de italienska gossarna skötte sig
För ett tag sedan delade jag ju med mig av ett recept på vegopaj med ett pajskal gjort av bönor. Fördela tomatsåsen på de förgräddade pizzabottnarna, och sedan champinjoner, skinka, mangold, ugnstomater och mozarella
Fördela champinjoner, zucchini och skinka över och strö på rikligt med oregano. Mixen köpte jag på Senza Glutine, som också har en fysisk butik med allehanda glutenfria produkter i Stockholm
Jag har tidigare gjort en liknande pizza men medLCHF-pizzabotten. I lördags festade maken och jag loss på den här läckra glutenfria pizzan med plommon från trädgården, samt med lite annat smått och gott från affären
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Paleo Brownie - 4 bitar. 1-2 msk kaffe. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 minuter. Paleo Brownie - 4 bitar. 1-2 msk kaffe
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön. Baka mitt i ugnen i ca 15-20 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.