Den här goda västerbottenpajen åt vitill kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott medkantarelleri pajen, annars kan det blirlite väl mycket bara ostsmak för mig
Mammas underbart saftiga och goda västerbottenpajmedkantareller. Det jag tycker är allra bäst med den här pajen är att kantarellernainte blandas medfyllningen utan läggs ovanpå, så att när man äter pajen känner man verkligen den goda smaken av kantarellerna
Gå imedpersilja och salladslök mot slutet. Skär smöret imindrebitar. Tvätta kantarellerna. Smaka av med salt Toppa pajen med den stekta svampblandningen och smörgåskrasse
Hacka ihop rumsvarmt smör med mjölet och tillsättäggula, vatten och olivolja, snabbt i matberedare. Jag gjorde en paj medkantareller plockade på Willys och västerbottenost
Nu räckte det till både en svampbruschetta och en västerbottenpajmedkantareller. Stella följde med mormor ut i skogen och den här korgen medkantareller kom hon hem med
Mycket kantarelleri år och då bör man använda dessa fantastiska smaksättare så mycket som möjligt. Orginalreceptet är hämtat från Allt om mat men då använder man brännvinsost
Har du ingen matberedare går det lika bra att blanda ihop degen för hand med en gaffel. Använder du en rund springform, kan du klämma fast en bit bakplåtspapper, så blir det enklare att lyfta ur den färdiga pajen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.