Västerbottenpajmedkantareller. Lägg generöst med stekta kantareller ovanpå. Koka upp mjölken och smält den rivna osten däri, blanda med grädden, salt och peppar, vispa ner äggen
Den här goda västerbottenpajen åt vi till kräftorna i söndags och den gjorde stor succé och det var riktigt gott medkantareller i pajen, annars kan det blir lite väl mycket bara ostsmak för mig
Mammas underbart saftiga och goda västerbottenpajmedkantareller. Det jag tycker är allra bäst med den här pajen är att kantarellerna inte blandas med fyllningen utan läggs ovanpå, så att när man äter pajen känner man verkligen den goda smaken av kantarellerna
smörstektakantareller, med mycket salt och peppar, på rostat bröd toppat med en persiljekvist. Nu är det dags att ge sig ut i skog och mark och plocka kantareller
Anrätta potatisen enligt mitt recept på råstekt potatis med lök. Borsta och dela kantarellerna i fyra delar, skär av några mm på foten och lägg i torr het panna
Stek kantarellerna i smör ihop med löken. 1 liter kantareller. 1 liter kantareller. En god höstpaj som passar just nu när svampen är högaktuell tidsmässigt
Häromdagen fick vi ett gäng kantareller och blåbär av svärisarna (som varit i Småland och plockat) och vad passade då bättre än att göra en underbart god kantarelltoast med massor av vitlök och persilja
Stek kantarellerna i smör och smaka av med salt och peppar. Nagga med en gaffel. Häll äggstaningen i pajskalet och strö över riven ost och de stekta kantarellerna
Garnera med persilja. Kan tänka mig att många redan varit ute i skogen och plockat korgen full av kantareller, annars är det hög tid att ge sig ut i helgen i skogen så ni kan njuta av skogens guld
Jag gjorde en paj medkantareller plockade på Willys och västerbottenost. Dax för lite kräftkalas då, passade på när syster med familj ändå var på besök
Krydda med salt och peppar. 4 dl färska gula kantareller. 14 dl färska gula kantareller 2 msk smör salt och malen vitpepparRensa kantarellerna noga, borsta dem och skär större svampar i mindre bitar
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Fisken mår bäst av att bara saltas lätt in- och utvändigt och stekas ett par minuter på var sida i rejält med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.