Ättikslag till InlagdStrömming (i mitt fall blev det en liten burk). -) Först blev det lite stektströmming på ett gott surdegsbröd med hovmästarsås och resten av strömmingen gjorde jag en god ättikslag till som fick stå över natten
Lägg filéerna i ett lager, fyll på med rödlök och dill (snåla inte med lök och dill). Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Lägg ihop strömmingarna två och två med skinnsidorna ut. Det är allt utom gulligt och allt utom lämpligt för små barns öron egentligen, vilket kan tyckas konstigt med tanke på att påsken liksom är barnens högtid med allt godis och att klä ut sig till små gulliga häxor och påskgubbar
Servera tillsammans med den stekta korven och strö ev över lite mer nötter. Skala och riv ingefära och vitlök och blanda med sötpotatisen i en stor ugnsfast form
Börja med att koka lagen, och låt den svalna. Jag tror egentligen inte att jag fattade grejen helt förns jag och Tina blev bjudna på Gittans ljuvliga strömming en somrig dag i Skåne
Skär upp köttet och servera ihop med de stekta champinjonerna. När köttet är ordentliget brynt lägger du i resten av smöret tillsammans med vitlök och timjan och sätter av värmen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.