Fisk

Fisk

Stekt inlagd strömming

Stekt inlagd strömming

Börja med inläggningslagen. Koka ihop ättika, socker, vatten och kryddor tills sockret löst sig. Låt kallna
Pepparrotsfisk i ugn

Pepparrotsfisk i ugn

Ingredienser Portioner. 4 600 g koljafilé 900 g fast potatis 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 2 dl vispgrädde 200 g färsk bladspenat salt och svartpeppar 2 msk riven färsk pepparrot 2 msk hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Fiskkakor

Fiskkakor

Kör fisken i mixern med kryddor och äggen så det blir finhackat. Blanda fisksmeten med potatisen och tillsätt mjölken ta lite i taget så smeten inte blir för lös skulle den bli för lös kan man ev tillsätta lite potatismjöl
Fiskkakor med dippsås

Fiskkakor med dippsås

Skär fisken i bitar och lägg i skålen till matberedaren med kniven monterad. Stek fiskkakorna i en stekpanna med olja, ca 3 minuter per sida
Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Panerad torsk med pepparrotssås och spenat

Ingredienser Portioner. 4 4 torskfiléer, sej eller hoki (à ca 150g) 1 ägg 3/4 dl ströbröd 1/2 dl vetemjöl 1 krm peppar 1/2 tsk salt 2 msk smör eller magarin 2 msk olja Pepparrotssås 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 3 dl hönsbuljong 3 dl grädde eller mjölk 2 msk sherryvinäger eller vitvinsvinäger 2 1/2 msk riven pepparrot 1 pkt fryst bladspenat (à 250 g) 1 gul lök 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan
Lax är fina-fisken

Lax är fina-fisken

Känn så att fisken känns stum, inte för svampig. Dessa portionsförpackningar med lax är toppen att ha i frysen
Hannas torsk

Hannas torsk

Hon tyckte att jag hade lite recept på fisk. Gott med fisk. Lägg på fisken, salta och peppra. Lägg sedan spenat blandningen runt om fisken
Gös Ebba Brahe

Gös Ebba Brahe

Eftersom lördag gärna blir fiskdag blev det ett recept ur Buffe. Lägg fisken i en smord ugnssäker form
Fisksoppa

Fisksoppa

Skär fisken i bitar. Lägg fisken i en bunke tillsammans med den finhackade dillen och gräslöken, spara lite dill till dekoration
Fiskgryta med purjolök

Fiskgryta med purjolök

Skär fisken i bitar eller kuber. Lägg i fiskbitarna och låt sjuda klart i ett par minuter. 500 g fiskfilé. 1 msk fiskfond. 500 g fiskfilé sej, kolja eller torsk 1 msk smör + 1 msk rapsolja 300 g champinjoner i fjärdedelar 2 dl vatten 1 msk fiskfond konc 1