Pia, precis som jag, kommer ifrån trakterna kring Mälaren och är båda uppvuxna med insjö, insjöfisk, roddbåtar, dopp i sjön med dy mellan tårna och att meta abborre
Fräs löken mjuk i en tjockbottnad och vid kastrull, utan att den tar färg i oljan. Smörstekt abborre. Vänd ner riset och höj värmen något och rör tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt
Stekt abborre med betor, brynt smörhollandaise och pepparrotEn rätt med klassiska smaker till fisk. Kokta betor står för det gröna, droppa favoritolivoljan över dem och strö över lite flingsalt
Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör Gör så här. Koka rödbetorna i en kastrull och de andra betorna i en annan kastrull i lättsaltat vatten tills de är mjuka
Stekt abborre med timjanbetor och brynt smör Gör så här. Koka rödbetorna i en kastrull och de andra betorna i en annan kastrull i lättsaltat vatten tills de är mjuka
Peta in smöret i buken på varje abborreoch paketera sedan in varje fisk i aluminiumfolie. Zesta skalet på citronen och rör ihop med dijonsenap, majonäs och creme fraiche
Du kan även göra potatispure och skippa gröna ärtorna som jag hade till rätten. Det här är en förrätt , men ka bara mängden abborre om du vill ha det till en huvudrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.