Rivingefära och vitlökfint. Blanda sedan med övrigaingredienser. Marinerai en plastpåse i kylen. Marineringstiden är beroende av storleken på styckningsdetaljen
Tillsätt de avrunna nudlarna, teriyakimarinaden, vatten och sambal. Det här med att bestämma vad som ska ätas under veckorna är jobbigare än man kan tro
Lägg laxen på en oljesmord ugnsfast form och smeta in den med teriyakimarinaden. Det här var helt enkelt så bra att det slungade mig hela vägen tillbakatill Pyttes
Igårtillbringades en stor del av dagen i Ullared och det shoppades en hel del, dock blev det mest vinterklädertill barnen men ännu en kokbok blev det faktiskt eller ja en bok fylld med alldeles underbara chokladrecept
Lax hade varit det givna med teriyakimarinad och sesamfrön på toppen. Så skulle nu Teriyakin användas. Nu var jag sugen på kyckling och då blev det så här
Rör sedan ner den rivna osten, teriyakimarinad och svartpeppar. Det mesta av det bästa, är mottot för mintonfiskpaj som jag komponerade ihop för några månader sedan
Torka av svampen med en fuktig duk och kasta fötterna. Lägg svamphattarna i en grund form. Värm ungnen till 175 grader. Srö ut sesamfröna på en bakplåt och rosta dem i 10 minuter eller tills de är gyllengula. Blanda teriyakisås, mirin, socker, gräslök och sesamolja, häll detta över svampen och låt stå i 5 minuter. Lägg svampen på en smord bakplåt, pensla med hälften av marinaden coh grill under förvärmd het ungsgrilli 5 minuter. Vänd på svampen, pensla med resten av marinaden och grilliytterligare 5 minuter eller tills den blivit brun. 400 gram champinjoner. 2 msk sött risvin (mirin). 2 msk teriyakimarinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.