Ugnsbakad torskrygg med ljummen räksallad och ljuvlig sås
Na
Na
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Skala räkorna och spara skalen.
  • Lägg upp portionsbitar av fisken på bakplåtspappersklädd långpanna. Strö över salt. Låt ligga i 10 min. Baka i 125 grader i cirka 30 min tills innertemperaturen är 52 grader.
  • Rosta under tiden räkskalen lätt i en torr kastrull. Tillsätt 1 msk smör tillsammans med löken. Fräs försiktigt tills löken mjuknat. Slå på öl eller vin, tillsätt tomatpuré och cayenne. Låt sjuda på svag värme i 10 min. Sila.
  • Smält resten av smöret i en kastrull. Pudra med mjöl och fräs i 1 min. Slå på lite av räkfonden i taget under ständig omrörning. Smaka av med salt och peppar. Håll varmt.
  • Skär morötter i tunna stavar och strimla sockerärtorna på längden. Koka morötterna i lättsaltat vatten i 3 min och låt rinna av.
  • Hetta upp lite smör i en panna. Fräs hastigt morötter, purjolök, sockerärtor, körvel och timjan. Ta av från plattan och vänd ner räkorna. Riv över citronskal och pressa över lite saft. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera torsken med den ljumma räksalladen och såsen. Kokt potatis eller potatismos är gott till.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.