Jag kunde inte hålla mig, utan tjuvstartade i väntan på den svenska sparrisenmed en tysk dito. Snart, snart är det sparristid här hemma, och vi kommer att kunna njuta av fin svensk, färsk sparris
Tillsammans med pasta och mozzarella blev det en god måndagsmiddag. Blanda pastan med ratatouillen. Riv mozzarellan i mindre bitar och blanda ner i pastan
Ta bort foten på svamparna, lägg hattarna med undersidan uppåt på en plåt eller i en form. Lägg timjan och skivad mozzarella på de fyra andra svamphattarna
Koka riset i en kastrull med vatten och salt enligt anvisningarna på paketet. Skölj och skär tomaterna i bitar, riv mozzarellan i bitar och fördela över fisken
salta sparris vid servering. ringla på lite olivolja och krydda med Seafood & Fish-krydda. 1 knippe sparris. trimma nederdelen på sparrisarna och koka i 2 minuter. 2 laxfiléer 6 rödbetor 1 knippe sparris
Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Ugnsbakade fläskfärsfrikadeller i tomatsås ned mozzarella. En fredag härom veckan var huvudet tomt, kroppen trött och längtan stod till italiensk comfort food, av den hemsnickrade sort som förmodligen inte godkänns av någon bördig från landet i fråga men som aldrig misslyckas med att tillfredsställa såväl min kropp som min själ
En bred traktörpanna är bäst då den är vid nog att få ner sparrisen liggandes. Gärna med lock. Arrangera och fördela skinkan och mozzarellan i skivor på tallrikarna eller på ett stort fat
Den improviserade förrätten blev serranorullar med citroncrème fast med prosciutto istället, ugnbakade babyaubergine med (köpt) pesto och buffelmozzarella, samt gott bröd
I originalreceptet ska auberginen paneras i majsmjöl, men det skippade jag. Om du vill blanda ut ett ägg och doppa auberginen i och vänd sedan ner dem i majsmjöl (ca 1 dl) innan de steks på varje sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.