5 Minuter
Tillagningstid 10 Minuter Total tid 15 Minuter Portioner: 4 Ingredienser 16 vita sparrisar 50g smör 100g riven parmesan citronjuice från en halv citron salt och peppar Instruktioner Sätt ugnen på 200 grader Hyvla bort det första lagret på sparrisarna. Koka sparrisen i saltat vatten, cirka 5 minuter Smält smöret, gnid in sparrisarna och salta och peppra, lägg på en ugnsform. Ugnsbaka i 2 minuter Ta ut ur ugnen och strössla med parmesan. Ugnsbaka i 2 minuter till med parmesanen. Servera med bubbel och balkong! 3.5.3208
Härliga primörer i form av vit och grön sparris och färskpotatis tillsammans med mjäll fjällröding och en lagom syrlig beurre blanc-sås, så gott som det bara kan bli
Jag serverade det tillsammmans med mina hemmagjorda hamburgare och en vitlöks och persiljesås. Att lyxa till tillbehören man äter till maten är värt så mycket och med enkla metoder och knappt nåt jobb får du dundergoda ugnsbakade potatisklyftor
Grovhacka persiljan, och skala vitlöken. Fördela sallad, sockerärtor och de ugnsbakade tomaterna på tallrikar - gärna djupa - och ringla lite olivolja över
Du kan välja vilken vit och fast fisk som helst. Servera den sedan med såsen, färskpotatis, lättkokt sparris och räkor, och du har en härlig festmiddag
Sparrismed bacon, parmesan och nötter är magiskt. Stek sparrisen några min i smör. Salta nötter, jag tog paranötter idag, men det går bra med vilka som helst eller rostade pumpa/solrosfrön
Dotter Josefin och blivande mågen Anders var hemma för att bröllopsplanera, och det blev den här laxen till lunch/middag med grönska, fågelkvitter och myggsurr som ackompanjemang
Lyft upp sparrisen och lägg den på ett fat med en bit hushållspapper. Koka upp lättsaltat vatten och koka sparrisen ett par minuter, den ska fortfarande vara spänstig och fin
Fyll varje fikon med hackad vit choklad och strö över lite råsocker. Ugnsbakade färska fikon . Och det finns massor med goda saker man kan göra med dem
Lax är en otroligt mångsidig råvara, här i en lite ovanlig kombination med spenat och parmesan. När grädden börjar få färg, täck formen med aluminiumfolie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.