14 st
portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst) salt citronpeppar 3 dl vispgrädde 2 msk majonnäs 1 knippa dillLägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar. Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter. Blanda grädde med majonnäs och dill. Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra. Servera med pressad potatis och en grönsallad. Färskpotatis är också gott till när det är säsong för det.
På lördagskvällen lagade jag 3 rätters och huvudrätten var en ugnsbakadlaxfilé i hummersås. 700-800 g färsk laxfilé i bitsaltseafood och fishkrydda (Santa maria)Sås. 700-800 g färsk laxfilé i bit
Den här gången blev det en jättegod ugnsbakadlaxfilé rullad i ett kryddsmakande mandelpulver. Rulla laxfiléerna i blandningen, och klappa in så mycket som möjligt
laxfilé1 burk creme fraiche1/2 dl riven färsk parmensanost50 gr soltorkade tomater1/2 finhackad rödlökBlötlägg tomterna i 5 minuter i rikligt med vatten, spola av dom och finhacka. 500 gr laxfilé
1,2 kg laxfilé. Skär laxen i 8 portionsbitar. Lägg bitarna med skinnsidan ner mot skärbrädan. Skär ett snitt ovanifrån,men inte för djupt, i varje laxbit
4 bitar laxfilé. 4 bitar laxfilé. Lax och vitlök är ämnade för varandra helt enkel. -) Det blev en ärligt len och fyllig vitlökssås som passade alldeles utmärkt till lax
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.