Lax i dillsås
www.matklubben.se
www.matklubben.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 laxfiléer
  • 12 knippen dill
  • 1 Hummerfond
  • 12 - 4 dl crème fraiche
  • 12 - 3 dl grädde
  • 11/2 - 1 fiskbuljongtärning
  • 1 Salt
  • 1 Peppar
  • 1 Purjolök
  • 14 laxfiléer 2 knippen dill Hummerfond 2 - 4 dl crème fraiche 2 - 3 dl grädde 1/2 - 1 fiskbuljongtärning Salt Peppar PurjolökStek purjolöken. Blanda i crème fraiche, grädde och hummerfond efter smak, själv brukar jag ta ganska mkt, häll i lite först och smaka av så du får lagom smak. Salta och peppra. Lägg i buljongtärningen. Låt koka ihop och smaka av igen. Skär laxen i ganska stora tärningar och lägg i såsen. Låt puttra några minuter. Klipp i dillen och låt det koka ihop. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis. Jag gör alltid extra mkt sås, för tycker såsen är så god. Receptet funkar även med torsk eller kolja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.