Tuttul – Tunnbröd
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • jäst
  • 1 smör eller olja
  • 1 mjölk eller växtbaserad mjölk
  • 1 honung
  • 1 salt
  • 1 fänkålsfrö
  • 1 anisfrön
  • 1 rågsikt
  • 1 ekologiskt vetemjöl
  • 1 vetemjöl
  • 1 kokt potatis1. Värm mjölk och smör till fingervarmt. Smula i jästen och rör om.2. Lös upp honung och salt i degvätskan. Tillsätt fänkål och anis. Tillsätt rågsikt och 300 g vetemjöl. Blanda till en kladdig deg i en matberedare.3. Låt jäsa i bunken i minst 2 timmar under handduk. Tillsätt potatis och 5 dl vetemjöl och körförsiktigt i blandare eller matberedare.4. Stjälp upp degen och rulla ut korvar. Dela i 100 g stora degklumpar. Låt dessa jäsa i kyl i minst 6 timmar, helst 12 timmar.5. Tag ut och kavla försiktigt någorlunda runda.6. Värm ugnen till 250 grader. Lägg utkavlad deg på en silikonmatta eller bakplåtspapper. Baka sedan i cirka 4-6 minuter tills fin färg och uppblåsta bullar.7. Tag ut och dela på diagonalen så man får två båtar att fylla med godsaker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.