Till frukost idag blev det tunnbröd i stekpanna, enkelt och gott. För en massa år sedan när jag gick hos dagmamma efter skolan fickvi dessa bröd till mellanmål lite då och då
Det är praktiskt när man vill ha nybakat bröd färdigt på en halvtimme. Förra helgen, när jag var i Umeå och höll kurs för celiakiföreningen, så provade vi på att baka naturligtglutenfritt tunnbröd utan mjölmix
Själv blir det inget tunnbröd, men en kaffe och en croissant med sylt ska jag nog få till. Men jag ville så gärna att receptet skulle bli klart innan avresan, för det här är så löjligt enkelt men ändå så mysigt och hembakat
Tunnbröd i stekpannaMan får lägga ner litetid men det är det helt klart värt. (Jag brukar köra degen ibakmaskin men det funkar för hand också)Tillsättfilmjölk & sirap
Nu har det blivit dags för ett härligt recept igen. Tänkte att jag bjuda på receptet på mina tunnbröd som man gräddar i en stekpanna eller över en eld på en muurikka
Då var det dock nästan alltid redan fördigbakat. När jag var barn hade farmor en vedeldad bakstuga på gården där det bakades underbart doftande o välsmakande tunnbröd till alla årets alla högtider
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.