Förra veckan blev det storbak här hemma, vi fyllde upp både magarna och frysen med smarriga piroger. Perfekt som lite matigare mellanmål eller grab and go när man är i farten
Såhärdagen efter kanelbullens-dagfår det vara dags för lite mat på bloggen. Om du inte gjort piroger tidigare borde du verkligen prova – det är perfekt att fylla med överbliven köttfärssås, lite påläggsskinka eller blandade grönsaker
Ni som följer mig på instagram – @kryddburken sågigårkväll bilder påpirogerna jag gjorde och självklart ska ni få recept på fyllningen som bara är sååå god
Det är alltså bäst att tillaga den samma dag du köpt den (det där har förändrats nu. Eftersom den här färsen gräddas i form i ugnen kan den göras ganska lös och blir därigenom både saftig och god
Åh vad jag avskyr det där med matlagning de dagar man inte är på topp. Fantasin tryter, tiden går först väldigt långsamt och sen säger det bara tjoff åsså har massa tid bara runnit iväg
Men till eftermiddagsfika ena dagensåsåg de till att vi fick karelska piroger. Så jag blev faktiskt riktigt glad när de serverade oss finfina exemplar av pirogerna
Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Gör den gärna dagen innan och värm den utan att låta den koka strax innan den ska serveras. I den här varianten tror vi att den säkert även blir populär bland något äldre läckergommar
Fräs färsen, tillsätt kryddor, vatten och sås. Låt svalna något. Ta upp degen på mjölat bord. Lägg fyllning på ena halvan av plattorna och vik ihop dem till halvmånar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.