Denna enkla macka med svamp är en dröm. Fantastisk i kvällsmyset med en kopp te. Den största överraskningen var att torkad svamp smakade precis som färsk efter lite blötläggning
Confitering är när man tillagar något i någon form av fett under en lång tid på ganska låg värme. Något som passar utmärkt för detta är svamp – i det här fallet trattkantareller
4 port. 100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en
Ansa kantarellerna. Finhacka lök och vitlök. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Stek kantarellerna i olja tills den har fått fin brynt färg, lägg då ner smör, lök och vitlök och stek i ytterligare ca 2 minuter
Mitt mat minne till denna soppa är inte bara att vi serverade den till förrätt när vi gifte oss, utan känslan av gemenskap och sammanhållning när familjer går ihop för en bra sak
God sås med trattisar och sherry. Ingredienser. 2 dl förvällda trattkantareller - hackade eller hela. 1 finhackad scharlottenlökrapsolja3 dl mjölkfri grädde maizena till redning 1 tsk soja (glutenfri)en skvätt sherry salt och pepparFräs löken mjuk i oljan
En gryta värmer gott när det drar 12g varmt efter köksgolvet hemma. Hoppas kylan ger sig snart. I vilket fall så köpte vi lite fina marmorerade grytbitar häromdagen och det blev till denna långkokta gryta med hemmatorkade trattkantareller
Oj, vad det var länge sen jag ätit paj. Idag bakade jag tre pajer, två vanliga och en LCHF. Det blev räk och tonfiskpaj och sen en bacon och trattkantarellpaj med vanligt botten
Vilken middag jag fick till i kväll då, precis värdig en måndag. Fint nog för att fira att en ny vecka startat och för att få användning av ännu några av kantarellerna från mor och far
Gårdagens middag blev stekt fläskfilé med en underbar sås på en liten del av trattkantarellerna. Såsen blev otroligt smakrik och god, den kan jag rekommendera om ni kanske har varit ute och plockat lite svamp
Ett recept ur boken Nya Annas Mat av Anna Bergenström. Enkel god soppa. 1 dl torkade trattkantareller2 finhackade scharlottenlökar3-4 msk smör3-4 msk vetemjöl1,2 liter vatten2 tärningar höns- eller grönsaksbuljong2 dl crème fraiche1 msk tomatpuréSalt och svartpepparCa 1 msk pressad citronFinskuren gräslökSmula sönder de torra svamparna med handen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.