4 1 gul lök 200 g champinjoner 2 msk olja 1 tsk timjan salt svartpeppar 240 g renskav eller Mifu (240 g skav motsvarar 250 g naturell mifu) 1 msk olja 2 dl köttbuljong (vatten och tärning eller fond) 2 dl laktosfri vispgrädde 1/2 msk svartvinbärsgelé Till servering kokt potatis 1 dl lingon hackad persilja Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Nu har även trattkantarellerna börjat dyka upp i skogen som passar jättebra tillsammans med vilt. Här en gryta på renskavmed chili och vitlök serverad med ett gott mos och sallad
4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårörda lingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Jag gjorde ungefär samma gryta i höstas, men då medrenskav. Jag har fortfarande så mycket svamp i frysen så häromdagen blev det en lövbiffgryta medtrattkantarellerochlingon
Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul
Dela kotlettraden på längden och skär i mindre bitarStek köttet i smör, lägg upp på hushållspapperLägg i lite mer smör i pannan, stek trattkantarelleroch lök i några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.