Jag tror att jag åt denna lunch förra veckan och jag kommer göra nått liknandeidag, dels för det är så jäkla gott och dels för det går så himla snabbt att trolla fram den
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör tillstekningFinhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller. 1 msk vitvinsvinäger
Skär sedan köttet imindrebitar och lägg ner i grytbasen. Här kommer ytterligare en rätt där jag använder en tillvaratagen grytbas från ett tidigare storkok
Jag är helt frälst igrilladkyckling och när jag köper det så brukar jag ta bort skinnet. Koka potatis, kör morötter och broccolii ugn ( jag brukar förbereda ett stort lass dagen innan så värmet jag bara) med salt och peppar och liteolivolja
Blanda allt och koka tills det är mjukt. Vill man ha en matigare soppa töm i en näve pasta. 1 stor riven morot. 1 klyfta rivenvitkål. 1 grönsaksbuljongtärning. 1 msk pizzakrydda
Det blirminst ett ägg per person och dag hemma hos oss. Jag tänkte skapa ett inlägg där jag berättar om några olikafavoritlivsmedel som jag har i köket, men när jag började fundera på vad jag ”inte skulle klara mig utan” så kom jag på att det är en hel del olika saker
Min pappa är likadan. Nu är det slut på suddigabilder. Å andra sidan, om man jämför hur kokböcker och rätter var upplagda förr kan jag tycka att det går till överstyr med minimalistiska upplägg och droppar av sås
Mitt mat minnetill denna soppa är inte bara att vi serverade den till förrätt när vigifte oss, utan känslan av gemenskap och sammanhållning när familjer går ihop för en bra sak
Jag delade dessa imindrebitar och fräste dem i smör och olivolja, krydda med salt och svartpeppar. Jag gjorde en soppa tilllunch med det jag hade i kylskåpet
Lägg ihönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. Rör om tills osten smält. morötter, rivna (ca 4 st). 1purjolök, fintstrimlad. 1hönsbuljongtärningar. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fintstrimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.