Ringla smöret på potatisen och vänd runt med salladen, grönsakerna och dillen. Servera den här ljuvliga sommarsalladen till grillat kött och en kall sås
Ingredienser Portioner. 4 600 g små färskpotatisar 1 rödlök 1 röd chili 8 rädisor 1 knippe grön sparris 100 g smör eller margarin 1 dl skurna, blandade örter t ex persilja, gräslök, oregano, rosmarin 1 citron salt svartpeppar peppar 8 ark bakplåtspapper 600 g torskfilé Lägg till i inköpslistan
Den här varianten blev i alla fall högst njutbar med både sött, salt och syrligt i kombination. Hemgjord jordgubbsdressing med härlig champagnevinäger från Oil & Vinegar satte extra piff på det hela
Relaterade Sommarsalladmed saftig rimmad och kokt kyckling. I ärlighetens namn har jag tyckt att det låter lite trist och torftigt med kokt kyckling, men där blev jag överbevisad med råge
Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Lägg röstin på ett fat och dekorera med kallrökt lax, den krämiga laxröran, stenbitsrom, finhackad rödlök, finriven Västerbottensostoch till sist ett flarn av Västerbottensostoch en liten kvist med dill
Tillsätt en rejäl klick smör och den hackade löken, låt svampen och löken stekas 15 min, salta och peppra. Stek fläsket i lite smör på medelvärme i ca 10 min tills det blivit knaprigt. Lägg ut ruccolan på tallrikar, toppa med kantareller och sidfläsk och hyvla över parmesanost 75 g ruccola (en liten påse)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.