Resultatet blev en väldigt mör ochsaftigkycklingmed knaprig grillyta. Vi åt låren tillsammans med de kokta grönsakerna, Fetaost och Cocktailtomater med kallpressad Olivolja och Balsamvinäger
Här är ett recept på den rimmadekyckling jag gjorde i fjol, med honung och soya i marinaden. Med en traditionell rimsaltning, med salt och socker, kan ett kalkonbröst bli väldigt lik en julskinka
Dela kycklingfiléerna i tre delar och bryn i en panna med smör. Till dagens rätt kokas den några minuter, men godast tycker jag nästan att den är rå i sallad med lite olivolja och vitvinsvinäger
inte, alltid roligt att leka med maten en aning utan att ändra på energivärdet. dubbelt kollat efter att en läsare undrade skillnaden mellan koktochokokt
Servera med farmorssallad (receptet hittar du under etiketten tillbehör), kokt potatis alt. Såsen gjordes på lite sky, lätt creme fraiche, matlagningsgrädde och lite kycklingfond (anpassa mängderna efter egen smak, jag gillar ju syrligheten från creme fraichen så jag tar lite mer av den än av grädden), red av om det behövs
värm en gryta med bulgur, kokosfett, gurkmeja och kurry. bränn en aning kryddorna med bulgur. vet jag inte vad som hände men jag blev grymt sugen på paprika kycklingoch
Serverade torskryggen mednykokt potatis och svensk grön sparris, tomatbitar och dillemulsionen. Tillsatte neutral olja och körde med stavmixer tills det tjocknade och blev en majonnäsliknande emulsion
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.