Ingredienser Portioner: Ger ca 2,5 liter 3 morötter (gärna i olika färger, t ex gul, lila och orange) 2 rödbetor 5 vitlöksklyftor 3 chilifrukter (gärna i olika färger) 1/4 vitkålshuvud 1/4 blomkålshuvud 2 selleristjälkar 3 stjälkar av mangold 3 kvistar fransk dragon 3 kvistar dill 5 dl vatten 2 dl äppelcidervinäger 1 1/2 msk salt Lägg till i inköpslistan
Saftig och smakrik kyckling med härliga smaker från Mellanöstern. Klassiskt är också att tillsätta torkade dadlar, fikon eller russin som tillagas tillsammans med kycklingen i ugnen
Nu har jag fått vara med och laga upp en hel buffé med den goda och vackra persiska maten. Tack Mitra för delad matglädje, nu har jag verkligen fått smak för ditt Persiska kök
Servera med basmatiris, myntayoghurten, salladen och eventuellt torshi (persiska grönsakspickles). Som ni antagligen räknat ut är detta en persisk maträtt
Jag skulle egentligen ha libabröd men hittade inget och orkade inte stanna till på fler ställen på vägen hem, så det fick bli nane barbari (persiskt sesambröd) istället
I det persiska köket kokar man det dessutom omsorgsfullt och kärleksfullt. Nu hittade jag en (vad jag gissar försvenskad) variant av persiskt örtris i en receptfolder och det måste jag ju naturligtvis genast prova
Sharbet sekanjabin är en persisk dryck som gärna serveras som svalkande dryck i Iran. På äkta persiskt vis ska den gärna serveras riktigt söt, syrlig och iskall
En persisk favorit som jag rekommenderar varmt att du testar om du inte redan har gjort det. Inlägget Macaroni- Persisk pastarätt dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.