Jag fick önskemål av min mamma att jag skulle lägga recept på baugetterna jag gjorde i måndags. Vrid degen till baugetter och lägg på baugettplåt eller vanlig plåt
Ville testa mina nya baugetteplåtar samt prova att baka med Manitoba Cream mjölet jag köpt för ett bra tag sedan, så det blev sådeles inga surdegsbaugetter
-Åh, gott sa min man om dessa hittepåbaugetter fritt från mjölk, ägg och gluten. Dessa serverade jag med vispat mjölkfrittt persilje och vitlökssmör som jag kryddat med havssalt och lite vitpeppar
Sätt ugnen på 225°. Låt tonfisk och majs rinna av. Skala och hacka löken. Blanda tonfisk, majs och lök med hälften av crème fraichen, smaksätt med salt och peppar
Fick en fråga på fb om receptet till de baugetter jag visat upp här den senaste tiden. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
En bra grej tycker jag och sponsrar gärna med pastasallad och baugetter. Baugetterna gör jag enligt nedanstående recept och med en teknik jag lärde mig på kursen på Solhaga stenugnsbageri, Tar en del tid i anspråk men väl värt besväret
Bakade frallor av det istället för limpor elle baugetter. Det blev goda frallor, lite syrliga, men inte lika syrliga som rågsurdegsbaugetterna, bakade de på en baksten vilket gör att de får en liten frasigare yta, reste sig fint i ugnen och var mjuka och saftiga inuti, ja mycket goda men jag föredrar dock min egna hemmagjorda surdeg
Något vi har alldeles för sällan till middag är bakad potatis, fråga inte när vi hade det sist (ja förutom dagens tips alltså) för det är fullständigt omöjligt att minnas
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.