Sätt ugnen på 225°. Låt tonfisk och majs rinna av. Skala och hacka löken. Blanda tonfisk, majs och lök med hälften av crème fraichen, smaksätt med salt och peppar
Foto. Karin / bevemrs blogg. Sportlov, lediga dagar och besök i saltvattenbadhuset. Matsäcken är viktig och krämiga mackor med kyckling och sallad känns lyxigt
Tonfiskfylld bakpotatis ca 4 potatisar. Tonfiskfylld bakpotatis ca 4 potatisar. Något vi har alldeles för sällan till middag är bakad potatis, fråga inte när vi hade det sist (ja förutom dagens tips alltså) för det är fullständigt omöjligt att minnas
Nu är det packat och klart och vi är supertaggade för en veckas semester. För att ytterligare öka på semesterfeelingen unnade vi oss något gott, i form av
Vände ner några Kalamataoliver i rödbetorna som dekoration samt gräddade på en Chiabatta. Mmm, kycklingen blev riktigt saftig när man steker den på 150g och låter den gå till 66g intill benet för att sedan tas ur ugnen, lindas in i folie och efterdra till 70-72g
Det var varken grekiskt lantbröd, chiabatta eller franskbröd som ju finns som färdiga brödmixar, (vilket förresten för mig är helt obegripligt varför de ens finns), utan mer relaterat till mängden mjöl
Denna kväll hade vi lite ärenden att fixa så till middag fick det bli en snabblagad och matig ciabatta med salami och mozzarella, vilket är en underbar kombination
1 st chiabatta eller valfritt bröd till servering. 1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka 100 gram risoni enligt anvisning på paketet om du inte redan har färdigkokt
Jag valde att köpa chiabatta bröd. Tomatsoppa med chili och aprikoser4 portioner1 gul lök3 vitlöksklyftor0,5 urkärnad och finhackad röd chili2 msk rapsolja3 burkar hela skalade tomater2 msk tomatpuré (minst)8 dl höns- eller grönsaksbuljong(vatten och hönsbuljongtärningar i vårt fall)20 torkade aprikoser1 dl crème fraiche (plus till garnering)Hacka löken, vitlöken och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.