Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök Arla® Svenskt Smör 1 krm svartpeppar 800 g passerade tomater 1 dl vatten 2½ dl Kelda® matlagningsgrädde 2 tärningar grönsaksbuljong 1 krm strösocker
2019 har gjort sitt intåg och med det tycks också vintern ha kommit på riktigt. I alla fall i norra och mellersta Sverige där vi nu har ett tjockt, vitt snötäcke som lyser upp i det annars så kompakta mörkret
Skala rotselleri och potatis, skär i mindre bitar, skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Hetta upp smör och olivolja i en rejäl kastrull, fräs grönsakerna under omrörning tills de fått lite färg
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Ingredienser Portioner. 4 Soppa 500 g morötter 1 bakpotatis 1 gul lök 2 msk riven, färsk ingefära 1 tsk hackad, röd chili 1 msk olivolja 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 dl matlagningsgrädde salt och peppar 4 bröd (gärna bake off) Bönkräm 380 g kokta, vita bönor 1 vitlöksklyfta 2 msk olivolja 2 msk vatten Till servering 270 g tofu 1/2 påse salladslök (à 125 g) Lägg till i inköpslistan
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.