700 gram
rödbetor 2 msk solrosolja Salt & svartpeppar.
600 gram
fläskfärs 1 gul lök 1 burk soltorkade tomater i solrosolja 1½ dl grädde 2 msk potatismjöl Salt o vitpeppar
4
ägg
1 liter
vatten 2 msk ättika 24% Getostdressing 1 dl mjöl 150 gram getost (fanns inte många att välja på här…) Koka upp mjölken, smula ned getosten och låt den smälta. Smaka om nödvändigt av med lite salt. Låt svalna!
Koka rödbetorna och skala, dela dem i kvartar eller halvor om de är stora, fördela i tallrikar. Rödbetormed fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan. 600g färska rödbetor
Rotselleri med smör till bakningen. Rödbetor, färdigkokta. Bulgur med ev smaksättning. Ett lite annorlunda inlägg, lite tips och inspiration förhoppningsvis
Såsen smakade utmärkt tillsammans med grillad lammrostbiff och ugnsbakade rödbetor. I vår familj är det smått slagsmål om vitlöksklyftorna som legat med potatisen i ugnen
Men ska jag vara helt ärlig smakar det faktiskt likadant med blodgrape, samt med enbart rödbetor. Helt enkelt en frisk sallad med nya smaker som är enkel att tillaga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.