Blanda gärna kräftor med finhackad dill och lägg i soppan vid servering. Kavlis kräftsoppa är en riktig klassiker, uppskattad och älskad av otroligt många
4 1 finhackad lök 1 vitlöksklyfta 1 burk krossade tomater 200 g mjukost med paprikasmak 1 dl grädde ev lite vatten 1 st grönsaksbuljongtärning salt peppar Till servering 2 msk pumpafrön ev krutonger Lägg till i inköpslistan
I samband med mitt yrke är det ofrånkomligt att inte diskutera och kombinera mat och vin. Under ett par år arbetade jag som vinbonde och vinmakare i centrala Toscana
Saftigt och fullt med smaker. Tomat, brieost, pesto och rödlök - i ugnen. Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som funkar som hel måltid med lite bröd, som en förrätt eller ett tillbehör till en köttbit
Detta är inget petimeterrecept med måttangivelser hit och dit utan det är bara att köra på. Ät som ensamrätt eller en förrätt, komplettera med något, byt ut något
4 400 g sejfilé 900 g potatis Sås 1 burk kräftstjärtar i lake (à 360 g) 1 gul lök 1 msk olja 1 1/2 dl lag från kräftor 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk majsstärkelse (Maizena) 4 tomater 2 msk hackad dill 1 citron salt och peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Fyll pajskalet med purjolök, tomater och basilika. Servera med en sallad. Häll mjölet i en matberedare och smöret skuren i tärningar, hacka snabbt ihop det till en smulig massa
Lägg i pastan och smaksätt med basilika, kajennpeppar och eventuellt salt. Skala och hacka löken. Servera gärna med en klick crème fraiche och rostat vitlöksbröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.