Skiva tomater, hacka soltorkade tomater, tina spenaten om den är fryst och finhacka basilika. Fyll sen pajen med grönsakerna och häll på kesoblandningen
Skär ner tomaterna i småbitar och ha i dem i stekpannan, krydda med salt och peppar. Tyvärr hade jag en liten olycka och äggstanningen åkte ut över hela golvet, det var tydligen hål i min pajform
Lägg i pajskalet tillsammans med strimlade tomateroch strimlad skinka. Vispa ihop ägg, mjölk, crème fraiche, pesto, salt och peppar och häll i pajskalet
Fördela avrunna kronärtskockor, ugnsbakade körsbärstomateroch bitar av mozarella i pajskalet. Jag använde mina egengjorda ugnsbakade tomater i fyllningen, men du kan också använda färska, halverade och lätt urkramade körsbärstomater om du hellre önskar det
Om man inte har så mycket köttfärssås över efter pastamiddagen är det en förträfflig idé att göra en pajoch förstärka med till exempel zucchini, ugnsbakade körsbärstomateroch getost
Strimla sedan de soltorkade tomaterna fint och strö över. Under tiden som skalet kallnar kan du hacka kassler (jag tog bort kanterna men det är en smaksak) och strö det i botten av pajen
Kleta ut pajskalet i en ugnssäker pajformoch skär upp fyllningen, lägg i fyllningen i skalet. Börja med att skära smöret i bitar, blanda sedan smöret och vetemjölet i en bunke, se till att smöret blir jämnt fördelat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.