1500 g
räkor, färska med skal 2 äggulor 1 tsk vitvinsvinäger 1 tsk dijonsenap 2,5-3 dl matolja salt cayennepeppar 40 g smör 4 toast 20-50 g löjrom dill 1 citronVispa ihop äggulor, vinäger och senap. Slå sedan på oljan i fin stråle och smaksätt med salt och cayennepeppar. Skala räkorna och hackad dem mycket grovt. Blanda ner räkorna med ca 1 dl majonnäs, beroende på hur du önskar konsistensen. Smörstek toasten gyllenbruna och lägg sedan på räkröran. Bred ut löjrommen ovanpå och toppa med en dillvippa. Servera med citron.
250 g räkor med skal 1 kruka dill citronsaft, färskpressad 0,5 tsk färsk pepparrot, riven 2 äggulor 1 tsk vitvinsvinäger 2 tsk svensk senap 3 dl neutral olja 4 skiva formfranska smör, att steka i citron, att dekorera med salt vitpeppar
Här serverar vi den på en LCHF-smörgås som är helt fantastiskt god (vi bakar den hela tiden nu. Det här receptet på skagenröra är Per Morbergs och är helt fantastiskt
Så här gör jag min ToastSkagen. Klart minus är skagenröran som är gjord på räkor i saltlake. Har du ätit en supergod ToastSkagen på restaurang, såfall vilken
Svaret bara måste bli en ToastSkagen. ca 40-50 handskalade räkor. ca 40-50 handskalade räkor. Vilken är den mest klassiska och uppskattade svenska förrätten
Småttingarna fick en egen efterrätt, smörstekt toast med ost och skinka, det blev populärt. Dock är det första gången jag gör den själv från grunden, är ju annars lätt att bara köpa en ask med färdig skagenröra i affären, men hur många procent räkor är det egentligen i den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.