300 gram
fläskfärs (det går att hoppa över fläskfärsen för att få rätten vegetarisk. Blanda i stället i till exempel vitkål och stjälkselleri eller varför inte quorn eller shitake).
50 gram
glasnudlar.
5 vårlökar
200 gram mungbönegroddar.
1 morot
2-4 vitlöksklyftor 2 cm ingefära.
2 msk
japansk soya.
2 thailändska
små chilisar (kan absolut uteslutas för en mer traditionell rulle).
1 msk
fisksås.
1 tsk
sesamolja.
Vitpeppar.
1 vårlök
2 thailändska skivade chilis med frön och allt.
1 msk
socker.
1 msk
fisksås.
0,5 msk
soyja.
1 cm
ingefära skuren i bitar.
1 msk
mirin (hör inte hemma här egentligen, men skit i det).
Thailändsk kycklinggryta 4 port. Min sol försvann typiskt nog. så jag fortsätter väl här och bjuder er på ännu ett recept och hoppas under tiden att solen vågar sig fram igen
Thailändsk fläskfilégryta 4 port. Den här grytan blev riktigt god och lite het som jag ju gillar. Den innehåller både chili och ingefära, 2 riktiga favoritkryddor
Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Koka upp vatten med buljongtärningar, Milda Mini Mat 7%, ingefära och citrongräs
Thailändsk fiskgryta. 2017-03-13, 13. 17. Ledig dag och Leon vilar middag för ovanlighetens skull, så jag tänkte passa på att blogga lite om gårdagens middag som blev så himla god
Dagens Meat-free Monday recept är en sallad, men ingen vanlig, tråkig sallad utan en spännande thailändsk sallad med massor med olika smaker som kommer vara som en smakexplosion i din mun
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.