Den här soppan med fräscha smaker av citrusfrukter och ingefära kan jag varmt rekommendera. För en matigare soppa, låt lite risnudlar koka med i slutet
Tärna salamin och rör ner den i soppan. Låt soppan puttra ca 5 minuter. Bryt spaghettin i mindre bitar, lägg ner den i kastrullen och låt soppan koka i ytterligare ca 5-6 minuter
Sådana dagar passar det alldeles ypperligt att käka en kryddstark och värmande soppa till lunch. Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Ingredienser Portioner. 4 400 g fryst torsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 500 g fast potatis 1 fänkål 2 msk olja 3 msk tomatpuré 1 l fiskbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 1 tsk timjan 1 dl lätt crème fraiche salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Servera i bitar till soppan. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i ca 10 minuter. Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme, tills vätskan är klar
När det blev lite kyligare ute (och inne med för den delen) passade jag på att koka ihop denna somriga vitkålssoppa, innehållande bland annat färsk vitkål och färskpotatis
Fräs lök och vitlök i oljan i en gryta. Tillsätt färsen och smula sönder den. Tillsätt selleri, tomatkross, köttbuljong, spansk peppar, äpple, rostad paprika, salt och peppar
Koka upp och låt soppan sjuda under lock i ca 1 timme. Skala och klyfta potatisarna och lägg i dem i soppan och låt koka i ca 15 min, tills potatisarna är mjuka
Den här soppan skulle jag nog kunna äta varje dag tror jag. Min man brukar beställa pekingsoppa till förrätt när vi går på asiatiska restauranger och äter, jag beställer vårrulle som jag är barnsligt förtjust i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.