Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Ett utförligt recept på glutenfri surdegsgrundmed beskrivning hur man går till väga. – ättiksyran, som bildas tillsammans med mjölksyran, hjälper till att göra brödet mer hållbart genom att hämma tillväxten av mögel
Välj om du vill göra tårtan med smörkräm eller helt mjölkfri med kokosfrosting. Receptet på denna naturligt glutenfria tårta, bakad utan mjölmixer kommer från vår bok BAKA GLUTENFRITT – Matbröd, kakor, tårtor och desserter
Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Frasiga familjevåfflor lika goda med sylt och grädde som med lönnsirap och skivad banan. Här kommer en liten påskpresent, ett recept på glutenfria våfflor ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor och desserter (foto
Till lunch i dag lagade jag en enkel räkpaj från ett recept urboken 6 kilo på 6 veckor av Ulrika Davidsson och Ola Lauritzson. Tryck ut pajdegen med vetemjölet i en pajform och grädda i ca 10 minuter i mitten av ugnen
Jag har t ex inte blötlagt kikärter utan köpte dem på burk och riset, som jag förövrigt gillade särskilt mycket och kommer laga fler gånger, tillagade jag på annat sätt än som beskrivs i boken
Jag har precis läst ut Agneta Sjödins senaste bok Av egen kraft och tycker att hon i boken verkligen får fram hur viktigt det är att inse att om man vill ha en förändring i sitt liv, t ex nå sina mål eller leva ett hälsosamt liv, så är det bara genom att använda sig av sin egen kraft som man kan lyckas med det
Det är inte lätt att hänga med i alla trendiga dieter. Själv tänkte jag inte börja följa någon ny diet, men nya recept är alltid spännande och jag valde att testa en enkel korvstroganoff urboken
Bryt i bitar och förvara i lufttät burk. Det här är ett knaprigt lättbakat knäckebröd med mycket frön. Glutenfritt knäckebröd med frön och majsmjöl 1 plåt
Tillsätt äggen och yougurten. Skala och kärna ur äpplena. 1 dl vaniljyougurt. 1 dl vaniljyougurt. Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Artur som tror han är allergisk mot både avokado och dadlar frågar. Artur. Artur. Klä en liten brödform (ca 8X18 cm) med aluminiumfolie och fördela i smeten
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.