Tarteletter med rökt fårfiol
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2,5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1100 g smör
  • 11 krm salt
  • 1100 g keso
  • 1100 g rökt fårfiol i tärningar
  • 11,5 dl riven västerbottensost
  • 12 st ägg
  • 12 dl vispgrädde
  • 11,5 msk riven pepparrot
  • 1 saltHacka ihop mjöl, smör och salt till en smulig massa.
  • 1 Arbeta in keson till en deg. Dela degen i 20 bitar.
  • 1 Tryck ut degbitarna i 20 små aluminiumformar. Nagga bottnarna med en gaffel. Ställ i kylen minst 1 timme.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader. Ställ formarna på en plåt.
  • 1 Fördela fårfiol och ost i pajformarna. Vispa ihop ägg, grädde, pepparrot och salt.
  • 1 Häll äggstanningen i pajformarna. Grädda pajerna i mitten av ugnen 20. 25 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.