Jag tror att jag har gett Er recept på tidigare på rökt lax, nu kommer ett nytt uppdaterat. För att få fisken lite fastare i köttet ska men lägga hela fileen i saltvatten minst tre timmar före rökning, en rimmning kan man kalla det
Koka pastan i rikligt med salt vatten tills den är al dente. Skär den rökta laxen i småbitar. Häll av vattnet, men spara ett glas kokvatten för att kunna blanda ingredienserna lättare
600 g rökt lax. 1600 g rökt lax 1 dl cremé fraiche 100 g handskalade räkor 2 kokta ägg dill 50 g tubkaviar 50 g rödlök 400 g kokt färskpotatis 50 g spenat 16 cocktailtomater 30 g sockerärtor 50 g grön sparris 30 g skivade morrötterUtöröra
Rökt lax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket. En påse ärtor är alltid bra att ha i frysen och den laktosfria grädden har förutom sin goda smak och mildhet mot magen den fördelen att den håller länge
En enkel och snabblagad förrätt som blir extra god med gremolatan, perfekt att göra till många. Lägg upp lax, ailoli, sallad, bröd och gremolata på tallrikar
Ja vad ska jag kalla denna laxrätt, gjorde lax i ugnen, med röksmak( röksmak finns ju på flaska). Sen gjorde jag småa bitar av laxen och den monterades i hemmagjorda tortillabröd och en salsa,
Gnugga potatisen ren och koka den i saltat vatten. Lägg laxen med skinnet nedåt på gallret i grilltunnan, alltså den stora grilldelen och salta och peppra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.