Pain Au Raisin. 13 juli 2018 @ 23. 06. Jag har ett doftljus med doften Pain Au Raisin. De senaste dagarna när jag har suttit i soffan och känt doften av paketet med värmeljusen har jag suttit och fantiserat om olika bakverk
Semle & Go - Inbakad semla. 13 januari 2019 @ 18. 28. För något år sedan när jag åt min underbara JulStolle, som jag bakar till varje jul så kom jag att tänka på Semlor och fick idén att smaksätta stollen som semlor med kardemumma och fylla med lite extra marsipanfyllning
1. Blanda samtliga ingredienser till fördeg, täck med duk och låt vila en timme i rumstemperatur. Tillsätt resterande ingredienser, smöret klickvis och och bearbeta till en smidig deg, spara lite mjöl till utbakning
Fördeg15 g rörsocker, strö 25 g jäst 125 g mjölk 190 g vetemjöl. Deg30 g rörsocker, strö 45 g äggula (3 ägg) 250 g vetemjöl 65 g smör, rumstempererat 100 g mjölk
Mummagömmor eller Drömsemlor. 13 januari 2019 @ 18. 21. Urgoda kardemummabullar med smörsockerfyllning. 7 Eleven kör en liknande bulle som de toppar med grädde
Ingredienser- 5 äpplen, fasta och helst svenska. - 50 gr smör- 1 dl råsocker- 1 dl mörk sirap- 3 kanelstänger- 2 tsk malen kanel- 5 frysta smördegsplattorHur gör man
Whisk cream and yolks together in a small bowl. Either in a food processor with the blade fitted or a stand mixer with a dough hook, add the flour, sugar, salt and butter, and mix until crumbly
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.