Idag en fransk variant. Det är tisdag och arbetsveckan har ännu många dagar kvar. Så gör livet lite roligare och godare genom att baka och njuta av en äppelkaka
Pajdeg – ca 3 deciliter vetemjöl, 125 gram smör, 1 tesked salt och en slatt vitt vin – maka ihop till en jämn deg, sätt undan i kylskåpet i cirka en timma
Tarteauxpommes måste nog vara den vanligaste efterrätten från det här området. Snart står de i blom och då ska R och jag ta oss en tur med vespan och njuta =) Den här pajen tar lite tid och är lite lyxigare en än vanlig tarteauxpommes som oftast bara består av pajskal, skivade äpplen, smör och socker
Det är hemligheten bakom Tarteaux oignons. Tryck ut degen – eller kavla ut den – i en hög eller vid pajform (det är ganska mycket fyllning som ska få plats)
Fransk champinjonsoppa. Nu har jag nått fram till det sista av mina dokumenterade Julia Child-recept. Det kommer definitivt komma fler i framtiden (bara första volymen innehåller en sisådär 1000 recept) men för nu är detta det sista
boeuf bourguignon med tarte tartin som dessert. Hösten är som gjord för franska aftnar, minst sagt. Garnera med ett paket stekt bacon och massor av färsk persilja eller franska örter
Tag ut kakan ur ugnen och lossa med en kniv runt kanten på tarten. Lägg ett stort ugnsfast uppläggningsfat upp och ner ovanpå stekpannan och vänd snabbt pannan och fatet så att tarten hamnar på fatet
Tryck till med fingret – om kanterna inte krackelerar utan degen håller sig elastisk så är den bra. Receptet kommer från Sebastien Boudets nya bok Den franske bagaren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.