Tarteaux pommes måste nog vara den vanligaste efterrätten från det här området. Snart står de i blom och då ska R och jag ta oss en tur med vespan och njuta =) Den här pajen tar lite tid och är lite lyxigare en än vanlig tarteaux pommes som oftast bara består av pajskal, skivade äpplen, smör och socker
Ett fransk litet mästerverk som jag först hörde talas om av min bror. Han berättade att han hade bakat ”franska äppeltofflor” (Chaussons betyder tydligen toffla), äppelkompott inbakat i spröd smördeg som sedan penslas med sockerlag
Ibland får man för sig att köpa 5 kilo lök. Varför. Tja, det var billigt och det kändes bra att bära hem en säck Dock måste jag ju göra något med den också
Sötpotatis eller batat som den också kallas innehåller mer kolhydrater än potatis, men jag äter den ändå oftare än potatis eftersom den innehåller antioxidanter, c-vitamin och järn
Ni bara måste testa detta. Jag och min roomie åt dessa som snacks härom dagen och doppade i chilibea. På onsdag ska vi ha vänner över så då tänkte vi nog göra dessa tillsammans med en köttbit och god sallad
Det här är matlagning när den är som bäst. Enkla, rena smaker – inget krångel. Man skivar potatis riktigt tunt, kryddar med vitlök och steker den i ugnen som en kaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.